UNRWA

La companyia porta col·laborant des de l’any 2013 amb l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA), desenvolupant un projecte per a instituts de secundària denominat “Els Drets Humans i els ODS a través del teatre”. Al llarg d’aquests anys de treball  juntament amb UNRWA, s’ha realitzat dos tipus d’activitats. D’una banda, el muntatge de “El refugi del somni” que parla de la història de Fadilla Yussuf, basada en la vida de Mohamed Yusuf, palestí guanyador del Arab Idol. D’altra banda es va realitzar un programa que portava per títol “No arraconem la pau: Mobilització Pels Drets Humans i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a les aules Valencianes”, aquest programa tenia com a objectiu contribuir a la formació d’una ciutadania valenciana global, conscient, solidària i mobilitzada amb el compliment dels Drets Humans i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de performances realitzades pel propi alumnat. 

ACPP

Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) i Rocambolesc Teatre van començar a treballar junts l’any 2016 en el projecte “Teatre Fòrum. Una eina per a la convivència”. Al llarg d’aquests tres anys, Rocambolesc Teatre ha visitat nombrosos col·legis i instituts de la Comunitat Valenciana realitzant sessions de teatre fòrum. Al llarg de les sessions, d’una hora aproximada de durada, s’han treballat temes com el racisme, el ciberassetjament, la violència de gènere, les relacions tòxiques i l’homofòbia. 

PROJECTE FRANQUESA

L’any 2017 Rocambolesc Teatre va començar a treballar a l’Hospital de Salut Mental de Bétera desenvolupant el “Projecte Franquesa” amb la finalitat de crear un grup de teatre i emprendre un procés d’empoderament de la malaltia mental a través de l’activitat teatral. Realitzen classes setmanals i mostres trimestrals on mostren tots els continguts treballats al llarg de l’any. 

DIRECTRIUS EN CREACCIÓ

Directius en creACCIÓ és una experiència que naix de les Residències per a artistes locals de l’Ajuntament de València durant el 2018. A partir d’un acord de col·laboració entre la companyia i l’alumnat de diferents centres d’educació de secundària de la ciutat de València.  Rocambolesc Teatre va voler, desenvolupant aquest projecte, activar processos de reflexió conjunta a partir del binomi adolescència i mons. El resultat d’aquestes activitats es va convertir posteriorment en l’embrió d’un muntatge teatral. Aquest projecte va ser presentat a manera d’exposició i presentació del documental gravat durant les sessions impartides en el Festival Confusion de Benimaclet l’any 2018. Així mateix, el projecte va rebre un accesit als premis Culturama al setembre del 2018. Finalment, l’experiència va ser presentada en les Jornades de Teatre en l’Educació que van tindre lloc a València al maig del 2019. 

BROMERA

Rocambolesc Teatre comença un nou projecte educatiu amb l’editorial Bromera on realitza una sèrie d’activitats en centres educatius relacionades amb el teatre i que van des del teatre fòrum, a formacions per al professorat i animacions lectores.