Rocambolesc Teatre.

La nostra història

Companyia de teatre creada a la desembocadura del riu Túria

Rocambolesc Teatre naix l’any 2011 per la inquietud d’un grup de persones amb els mateixos interessos teatrals després de treballar al projecte europeu Escena Erasmus a la Universitat de València. Des d’eixe moment, arranca el seu camí professional treballant en diferents idiomes com el valencià, el castellà o el francès, a diferents festivals de teatre de carrer com Elx al carrer o altres esdeveniments realitzant actuacions itinerants.

Segueixen el seu recorregut amb dramatúrgies pròpies i propostes en espais no convencionals com Pisito Teatro o Pot ser la mar, estrenades a cases particulars. Per altra banda, altres produccions com Helado de Fresa, estrenada a Microteatre València; Nim Chimpsky, estrenada al festival de tardor Russafa Escènica, a la seua huitena edició l’any 2018; Historias de un pequeño vals vienés, Motxilles i rondalles, o l’espectacle Catacric, Catacrac, coproduït amb À punt mèdia dins de la programació de La Colla en Ruta.

Sense deixar de costat la vessant pedagògica d’aquesta companyia especialitzada en diferents modalitats de teatre social i pedagògic com el teatre fòrum i el teatre imatge. S’involucra en projectes d’organitzacions com UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East), ACPP (Assemblea de Cooperació per la Pau), editorial Bromera o la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València (Directrius en CreAcció), i desenvolupa la seua activitat a centres escolars de primària i secundària. També imparteix tallers de teatre i expressió corporal amb joves.

A més a més, des de l’any 2016, treballa en l’aplicació de tècniques teatrals en centres de salut mental per facilitar així el creixement personal dels seus usuaris.